מט"י (מחלקה 1) הינה מחלקה פתוחה ממושכת המציעה תכנית טיפולית ושיקומית המיועדת למטופלים בהם נדרש טיפול של שנה ומעלה. במט"י 36 מיטות לגברים בשלושה אגפים נפרדים.

המחלקה כוללת שלוש יחידות:
1יחידת המגורים הטיפוליים כוללת 16 מיטות עבור מטופלים המתקשים בתפקודי היום יום. מדובר במטופלים הזקוקים לליווי צמוד על-ידי הצוות בתפקודיהם הבסיסיים, או אשר נמצאים במצב קליני לא יציב עם פעילות פסיכוטית כרונית ורמת חרדה גבוהה. עקב כך הם שוהים בבית החולים תקופה ממושכת.
מטרת הטיפול ביחידה היא לשפר ולשקם את יכולתם של המטופלים לתפקד באופן עצמאי ולהגיע בהמשך לתעסוקה שיקומית מוגנת ו/או מגורים בקהילה, תוך התייחסות ליכולותיהם הקוגניטיביות, הרגשיות והחברתיות.
2יחידת מטופלים עצמאייםהכוללת 11 מקומות עבור מטופלים. מטופלים אלה עצמאיים בתפקודיהם  הבסיסיים ורמת תפקודם סבירה.

רוב המטופלים מאושפזים בתוקף צו בית המשפט לתקופות ארוכות מאוד לאחר שביצעו עבירות קשות ונמצאו ע"י בית המשפט לא כשירים לעמוד לדין. לכן המטרה היא שימור עצמאותם, בדגש על תפקודי יום יום, מיומנויות תעסוקתיות ומיומנויות חברתיות, ושילובם בעתיד במסגרות שיקום בקהילה בהתייחסות לרצונותיו ויכולותיו של המטופל.
3. יחידה לטיפול בתחלואה כפולה (הפרעה נפשית והתמכרות ולסמים ו/או אלכוהול)-הנקראת "המרחב הטיפולי" וכוללת 8 מקומות. זמן אשפוזם אינדיבידואלי ותלוי בהתקדמות בתוכנית.

המטופלים מתקבלים למרחב הטיפולי לפי המלצת המחלקות סגורות של בית החולים לאחר הכנה שכוללת:

הימנעות משימוש, השתתפות בפעילויות המחלקה המפנה, הקפדה על סדר יום, השתתפות בשיחות מוטיבציה, לפחות עשרה ימי השתתפות בקבוצות תכנית 12 צעדים בהנחיית רכז הפרויקט, בדיקה של מנהלת המחלקה על מנת לתכנן המשך השתתפות בפרויקט.

הטיפול במרחב הטיפולי מתייחס לשילוב של ההפרעה נפשית וההתמכרות. הטיפול כולל: המשך איזון תרופתי, קבוצות תכנית 12 צעדים, טיפול פסיכולוגי וסוציאלי, ומציאת מסגרת טיפולית/ שיקומית בקהילה הנותנת מענה לתחלואה כפולה על מנת להבטיח רצף טיפולי ושיקומי (הכולל שירותי דיור, תעסוקה ולימודים).

 

אפשרויות הטיפול במט"י:
1– טיפול ביולוגי (תרופות)
2– טיפולים קבוצתיים למחלקה בכלל ולכל אגף בפרט לפי מטרות הטיפול
3– טיפול פרטני
4– ליווי אישי
5– התערבויות משפחתיות וקישור לגורמי סיוע בקהילה
6–  היכרות ויצירת קשרים עם מסגרות שיקומיות במטרת לבנות למטופלים תכניות שיקומיות
7– העברתו של מטופל למסגרות שיקום בקהילה בצורה הדרגתית. ניתן לעבור למסגרות דיור ( כגון קהילה תומכת, דיור מוגן פרטני או קבוצתי, הוסטלים ברמות שונות) או לביתו, שם תיבנה תכנית  לשיקום תעסוקתי ( למשל, מפעל מוגן, תעסוקה נתמכת, או תעסוקה בשוק החופשי) בצורה הדרגתית.
8– התאמת מסגרות שיקומיות למטופלים הסובלים מתחלואה כפולה. מסגרות אלה כוללות: קהילות טיפוליות, דיור מוגן פרטני או קבוצתי עם צוות המתמחה בטיפול באנשים המתמודדים עם תחלואה כפולה, או יצירת קשר רציף עם מסגרות בקהילה המטפלות בהתמכרויות.
9– רצף טיפולי מיום קבלתו של המטופל למחלקתנו וגם לאחר עברתו למסגרת שיקומית תעסוקתית או גם מגורים עם אפשרות לבצע מעקב גם אחרי שחרור מבית חולים.

 

צוות מחלקה:

ד"ר זויה מזארקין – מנהלת המחלקה
ד"ר טרנובסקי אהובה– רופאת המחלקה
גב' רונית  קבסה  – אחות אחראית
גב' קרינה אור – סגנית אחות אחראית
גב' דנה ליפשיץ – מרפאות בעיסוק
גב' אליאורה עמית– עובדת סוציאלית
מר אילן ערן – פסיכולוג קליני, PhD 
מר זאב מזוז– רכז 12 הצעדים בפרויקט תחלואה כפולה
גב' דנה בוזגלו – מזכירה רפואית

תגובה אחת
השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.