חזון שרות התזונה הקלינית
אנחנו רוצים להפוך את המרכז לבריאות הנפש מזור למקום מקדם אורח חיים בריא , הן ברמת האיכות התזונתית והן ביצירת סביבה מעודדת פעילות גופנית וכל זה תוך שימת דגש על חווית המטופל המאושפז.
אנחנו רוצים ורואים חשיבות רבה בשביעות רצון המטופל מהתזונה ובכך לשפר את חווית המטופל ועושים ככל יכולתנו על מנת להתאים את התזונה לטעמי המטופלים מבלי לוותר על העקרונות הבריאותיים.
לתזונה השפעה מרובה על מצבו הבריאותי ואיכות חייו של כל אדם בכלל ושל מתמודדים עם תחלואה נפשית בעיקר לאור תופעות לואי מטבוליות (השמנת יתר ול"ד, סכרת), חלק מהחסרונות הניתנות במצבים נפשיים.
אנחנו צוות הדיאטניות שמנו לנו למטרה להפחית עלייה במשקל ובכך את התחלואה הנלווית ולשפר את תזונתם של המאושפזים על ידי שילוב של תפריט "ים תיכוני" שהוא התפריט אשר הוכח מחקרית שעוזר במניעת התסמונת המטבולית והארכת תוחלת החיים.
אנחנו כחלק מהצוות הקליני הרב מקצועי של ביה"ח ושל כל מחלקה רואים את חשיבות התזונה במימד הגופני והנפשי של מטופלנו ומקיימות מספר רב של פעילויות לקידום ושיפור תזונת המטופלים:
התערבות פרטנית:
בשיתוף עם הצוות הרפואי והסיעודי, אנחנו הדיאטניות מאתרות את המטופלים בעלי סיכון תזונתי, ובונות תוכנית התערבות תזונתית ומעקב בהתאם למצבו הבריאותי של כל מטופל יחד עם ליווי אישי.
התערבות קבוצתית:
דיאטניות המרכז מקיימות הרצאות, סדנאות וקבוצות לקידום תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא. הפעילות מתקיימת במסגרת המחלקה ורוחבית.
מעורבות במערך המזון:
הדגש במזור הוא על תפריט "ים תיכוני"אשר ידוע כתורם במניעת מחלות והארכת תוחלת החיים.
יחד עם מנהלהמטבח וועדת מזון ובשיתוף פעולה מלא אנחנו משפרים ומגוונים כל הזמן את התפריט לרווחת ובריאותם של המטופלים והצוות.
משפחות / מלווים יקרים למאושפז כאן:
נשמח שתיקחו חלק במאמץ, בעידוד תזונה נכונה ואורח חיים בריא אשר יעזור בהפחתת ההשמנה והתחלואה הגופנית הנילווית. אנחנו נשמח שתביאו ליקירכם מזון טעים ביתי ואהוב אל ככל האפשר תוך שמירה על מספר עקרונות חשובים ו"בריאים":
- עדיף להביא תבשיל או מאכל אהוב על פני ממתקים ועוגות.
- שתייה- מומלץ מים וסודה, מטופלים שלא יכולים לוותר על המתוק עדיף מיץ טבעי או להביא תוססים בבקוק של 1/2 ליטר או דיאט
- חטיפים – עדיף חטיפי בריאות כמו חטיפי גרנולה, חלבה, בוטנים מצופים פירות יבשים או להביא את החטיפים האהובים כמו ביסלי תפוצ'יפס שוקולדים ועוד באריזות קטנות.
אנחנו מעודדים אתכם ונשמח מאוד לעמוד לרשותכם להתייעצות,
בברכה,
אבישג נבו – מנהלת המחלקה לתזונה
מעין מק בן נון – M.sc דיאטנית קלינית